Persze még mindig nem nálunk, de az eddigi szűk, nem is amerikai tesztfázist kiterjesztik az Egyesült Államok nagyobb részére is. Az egész lényege, ha valaki nem hallott volna róla, hogy nem lehet majd a lájkokat látni a posztoknál, azok kizárólag a poszt feltöltője előtt lesznek láthatóak, külső szemlélődőnek nem.

Valószínűleg az, hogy kiterjeszti az Egyesült Államokra is a tesztet, azt jelzi, hogy sikeres lehet a próbaidőszak, de még mindig óvatosan bánnak vele, hogy nem az egész országban vezetik be. Maga az Instagram nem adott ki még arról adatokat, hogy mennyire esett vissza a lájkszám, de a HypeAuditor készített egy felmérést, amiből kiderül, hogy van ahol jelentősen, főleg azokon a helyeken, ahol az influenszereket is vizsgálták.

HypeAuditor Instagram test
Az Egyesült Királyságban nem volt teszt, csak mérceként szolgál a tesztelt országokhoz képest

Az egész lájkeltüntetés a fiatalok miatt jött egyáltalán szóba, majd kezdtek róla komolyabban beszélni. Ezzel akarják megelőzni, hogy a most már kimutatható közösségi média miatti depresszió ne súlyosbodjon. A fiatalok ugyanis hajlamosak lájkvadászatba hajszolni magukat látván, hogy egy társuk ebben sokkal jobban áll, majd hatalmas kudarcként élik meg, ha esetleg nem sikerül lepipálni a másikat.

Forrás: Social Media Today