Hónapokkal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy teszteli a legnagyobb közösségi oldal a Snooze gombot, most pedig már be is vezették. Ezzel a funkcióval átmenetileg „elhallgattathatunk” felhasználókat, oldalakat és csoportokat 30 napra.

Ez az újdonság azért is hasznos, mivel így még nagyobb kontrollt kaphatunk a hírfolyamunk fölött, így eldönthetjük, hogy most éppen miből van egy kicsit elegünk. A funkciót a posztok jobb-felső sarkának menüpontjában fogjuk megtalálni. Tehát tegyük fel, hogy valamilyen ismerősünk épp túlzásba viszi a posztolgatást, vagy már meguntuk a politikai kirohanásokat és a cuki babafotókat, akkor egyetlen kattintással kikövethetjük a tartalmait meghatározott időre. Ez pedig sokkal kevésbé radikális megoldás, mint végleg kikövetni valakit, sőt törölni az ismerőseink közül. Természetesen a Snooze sem végleges opció, hiszen bármikor visszaállíthatjuk tetszés szerint.

Az oldalak és csoportok esetében pedig valóban hasznos eszközről van szó, hiszen így csökkenthetik annak kockázatát, hogy kikövetik őket. A Snooze gomb már a napokban elérhető lesz valamennyi felhasználó számára.

 

A Snooze gomb teszteléséről itt írtunk először:

Tesztüzemben a Snooze gomb Facebookon

A Facebook aktuális zaklatási alapelveiről itt számoltunk be:

Ezek a Facebook legújabb zaklatási vezérelvei

Forrás: TechCrunch