Megérkezett az új Android – bár egyelőre csak néhány készülékre érhető el. Az új verzió beta tesztelése még márciusban indult el,  mától néhány Nexus-készüléken (Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 és Nexus Player) illetve a Pixel C tableten és a General Mobile 4G-n már elérhető is az új, fejlesztésekkel telezsúfolt operációs rendszer. A Google felhívta a figyelmet arra, hogy a frissítés a megadott eszközökön sem azonnal fognak megjelenni és más készülékeken is lassan halad majd az Android Nougat bevezetése.

Az első eszköz, ami már a legfrissebb operációs rendszerrel fog megjelenni, az LG v20 lesz kora szeptemberben.

Az új Android egyik legszembetűnőbb újdonsága az értesítési rendszer lesz, mely nem csak átláthatóbban prezentálja majd értesítéseinket, de sok esetben lehetővé teszi azt is, hogy azonnal reagáljunk rájuk – például a Gmail esetében már az értesítésnél válaszolhatunk vagy archiválhatunk üzeneteket, anélkül, hogy külön megnyitnánk az alkalmazás.

Android Nougat - 02

Átrendeződött a gyors beállítások panel, illetve lehetővé válik két app egymás melletti, párhuzamos futtatása is, mely a beszámolók szerint leginkább a tableteken lehet hasznos. A Marshmallow-nál kiadott Doze-mód is alapos fejlesztéseken esett át, melynek hála telefonunk akkumlátora sokkal huzamosabb ideig bírja majd.

Android Nougat - 01

A Data Saver móddal a forgalomban lévő adatok mennyiségét csökkenthetjük. A Nougaton ezen felül elérhető a virtuális valóságot támogató Daydream is, bár az ezeket kihasználó telefonok idén még nem kerülnek forgalomba.

Android Nougat - 03

Forrás: TechChrunch