Nagyon népszerűnek bizonyult az Instagram azon kezdeményezése, mikor egy felhasználó vendéget tudott hívni az élőzésébe virtuálisan. Vagyis nem az interjúalany ment át hozzá, nem kellett egy szobában, de még csak egy országban sem tartózkodni ahhoz, hogy közös élőzést tudjanak csinálni, amit a követőik nézhettek. 

Most az Instagram megduplázta a beszélgetők számát, így egyszerre akár négy különböző felhasználó is az élő videók résztvevője tud lenni, ami még több és még izgalmasabb együttműködésekre ad lehetőséget. 

Az Instagram szerint ez lehetőséget ad a közös zenélésre, interjúkra, kérdezz-felelek élőzésekre, de akár főzőiskolát vagy kézműveskedést is el tudnak képzelni ilyen módon. A nézők jelvényeket tudnak vásárolni, de a tervek szerint lehetőség lesz arra is, hogy a tartalomelőállítónak közvetlenül fizessenek a nézők. 

Ugyanúgy kell elindítani mint a sima élőzést, csak ki kell választani a Live Room funkciót, ahol látni lehet, ki kérte, hogy csatlakozhasson az élőzéshez, de itt lehet majd kikeresni a meghívott vendégeket is. Arra is lehetőség van, hogy valaki később csatlakozzon a beszélgetéshez, ha például meglepetésvendéget szeretne hívni egy felhasználó. Az élőzésről a saját, és a vendégek ismerősei is értesítést kapnak, vagyis ez egy kiváló módszer lehet, hogy valaki az elérését növelje. 

Forrás: Instagram