A Snap már 2018-ban bejelentette, hogy elkezdte a Snapchat alkalmazásának újraépítését, hogy az még jobban fusson az Androidon, és az új app kiadását meg is ígérte 2018 utolsó negyedévére. A felturbózott alkalmazás akkor mégsem érkezett meg, ám most ha csúszva is, de végre itt van!

Bár a Snapchat jelenleg leginkább azt hangsúlyozza ki kommunikációja során, hogy az új app gyorsabban teljesít az androidos telefonokon, de minden bizonnyal hamarosan elérhető lesz mindaz az újítás is, amiket a napokban jelentett be a sárga szellem. Ezekről itt olvashatsz:

Rengeteg izgalmas újdonságot jelentett be a Snapchat

Igencsak fontos lépés ez a Snapchat számára, hiszen 2018 utolsó két negyedévében egyszerűen képtelenek voltak növelni a napi felhasználók számát, mely megrekedt 186 milliónál. Ennek egyik oka az, hogy a Snapchat továbbra is leginkább az USA-ban teljesít jól, a 186 napi felhasználó fele amerikai, míg az Instagramnál ez az arány csak 20, a Facebooknál pedig 10 százalék.

Vagyis ha a Snapchat növelni akarja napi júzereinek számát, muszáj jobban koncentrálnia a tengerentúli területekre és az Android-felhasználókra is – Indiában például az Android-felhasználók aránya 90%, emellett egy 1,37 milliárdos országról beszélünk, mely ráadásul a nagy rivális, az Instagram jelenlegi második legnagyobb piaca.

Vagyis a lépés okos… Csak kérdés, hogy miért várt erre ennyit a Snapchat. Hiszen közben már nem csak az Instagram lett a nagy kihívója, hanem a TikTok is, mely erősen le is körözte.

Erről itt olvashatsz:

TikTok – Így robbant a tini app a marketingben

Forrás: Social Media Today