A héten elérhetővé válik Magyarországon a Play Pass, a Google Play Áruház új előfizetéses szolgáltatása, amellyel több száz alkalmazáshoz és játékhoz férhetnek hozzá az előfizetők – mindezt hirdetések, alkalmazásokon belüli vásárlások és előzetes fizetések nélkül. A havonta bővülő gyűjteményben találunk olyan ismert címeket, mint a Monument Valley, a Terraria és a Star Wars: Knights of the Old Republic, de felfedezhetünk olyan kevésbé ismert alkalmazásokat is, mint a LIMBO, a This War of Mine, vagy a Teslagrad.

A Google Play célja mindig az volt, hogy összekösse az embereket a legjobb alkalmazásokkal, játékokkal és más digitális tartalmakkal. Viszont a játékokra is igaz, hogy ahány ember, annyi szokás, ezért a Google egy olyan új megoldást szeretett volna kínálni, amellyel mindenki élvezheti a digitális élmények sokaságát.

A Play Pass egy előfizetéses szolgáltatás, amely több száz alkalmazáshoz és játékhoz ad teljes hozzáférést – mindezt hirdetések, alkalmazáson belüli vásárlások és előzetes fizetések nélkül. A Play Pass olyan kiváló minőségű, válogatott klasszikusok gyűjteményét kínálja, mint a Sonic the Hedgehog,  a vadonatúj Levelhead, vagy a Marvel Pinball. De olyan hasznos alkalmazások is megtalálhatók benne, mint a Photo Studio Pro, és a kínálat havonta új alkalmazásokkal és játékokkal bővül.

A Play Pass a héten  jelenik meg Magyarországon Android-eszközökön, és hamarosan további országokban is elérhetővé válik. Az egyhónapos próbaidőszak után választhatjuk a havi feliratkozást 1 890 Ft/hónap áron, vagy dönthetünk a kedvezményes éves előfizetés mellett, ami mindösszesen 11 499 Ft.

A Play Pass gyűjtemény több száz alkalmazást ölel fel, a kikapcsolódást szolgáló játékoktól kezdve a hatékonyságot segítő appokig. Talán a Monument Valley alkotói fogalmazták meg a legjobban:

„A Play Pass arra ösztönzi az embereket, hogy kipróbáljanak olyan új élményeket is, amikkel máskülönben nem találkoznának”

– mondta Maria Sayans, az Ustwo játékok vezérigazgatója.

A gyűjteményben találunk olyan ismert címeket, mint a Monument Valley, a Terraria és a Star Wars: Knights of the Old Republic. De olyan kevésbé ismert tételeket is tartalmaz az előfizetés, mint a LIMBO, a This War of Mine, vagy a Teslagrad. A havonta érkező új tartalmakkal – köztük a Play Pass-on debütáló Olo Loco and Bright Paw, a Phoshor Dakka Squadron-ja és a Team17 Worms sorozata – a Play Pass mindig kínál új, felfedezésre váró tartalmakat.

Annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen megtalálni ezeket az alkalmazásokat, a Google egy új Play Pass fület hozott létre az előfizetők számára. A Play Pass alkalmazásai és játékai megtalálhatók a Play Áruházban is – a Play Pass „jegy” megkeresésével. Play Pass előfizetéssel a Play Pass honlapján, vagy a Play Áruház jegyével elérhető alkalmazások mindegyike korlátozások nélkül használható.

Ossza meg családjával

Csakúgy, mint a Google Play Családi könyvtárban, a családfelelősök akár öt másik családtaggal is megoszthatják a Play Pass előfizetésüket. Minden családtag külön-külön férhet hozzá a Play Pass szolgáltatáshoz, így a tagok letöltései nem befolyásolják egymás felhasználói élményét. A Play Pass családbarát alkalmazások és játékok nagy választékát kínálja a család minden tagja számára – a Toca Bocától a Learny Landig.