Van egy rossz hírünk azoknak, akik sűrűn használják a YouTube-ot, de nem különösebben rajonganak a hirdetésekért: a videomegosztón egyre sűrűbben fognak találkozni olyan reklámokkal, amik nemcsak, hogy átugorhatatlanok lesznek, de a korábbi 5-6 másodpercről 15-20 másodpercre is nőhet a hosszuk.

Sokan nem fognak örülni az új hirdetésformátum megjelenésének

A YouTube-nak ez jó, hiszen a hirdetők ezért többet fizetnek, a tartalomgyártóknak szintén jó, mert több hirdetési bevétel üti a markukat, a felhasználóknak pedig el kell viselni, ráadásul azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a Google mostantól a korábbinál sokkal több (a YouTube Partnerprogramban részt vevő) csatornának fogja engedélyezni, hogy ilyen reklámok bukkanjanak fel a videók előtt és/vagy közben.

Mindez ráadásul az időben visszafelé is alkalmazható lesz, tehát az átugorhatatlan hirdetések ott lesznek azoknál a videóknál is, amiket az alkotók korábban töltöttek fel a YouTube-ra. A tartalomgyártók  látni fogják azt is, hogy ezek a reklámok hogyan teljesítenek, és a kapott adatok alapján dönthetnek arról, hogy érdemes-e használni a hirdetésformát – ha a bevétel nem nő, de csökken a megtekintések száma, akkor természetesen ki is kapcsolható ez a megoldás.

Forrás: Mashable