Az Instagram egyik leggyorsabban fejlődő funkciója a Snapchattől ellesett, már a Facebookba is beépített Stories funkció, ami 15 másodperces, 24 óra után magától eltűnő, de többféleképpen szerkeszthető bejegyzések elkészítésére ad lehetőséget. Ez a lehetőség bővült most új funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy az eddigi 15 másodpercnél jóval hosszabb tartalmakat osszunk meg az Instagram Stories használatával.

Persze nem arról van szó, hogy az IGTV-hez hasonlóan egybefüggő videókat tölthetünk fel: az új lehetőség lényege, hogy 15 másodperc rögzítése után a kamera nem áll le, hanem a felvétel gomb mellet futó színes csík körbeértét követően automatikusan új posztok születnek, méghozzá egészen addig, amíg el nem engedjük a rögzítésre használható ikont.

Az így született posztokat természetesen szerkeszthetjük, ugyanakkor azzal tisztában kell lenni, hogy az egyes bejegyzésekre felvitt matricák, hashtagek, szövegek, kérdések és egyéb extrák nem vándorolnak tovább a többi posztra, így mindegyikkel külön kell foglalkozni – ha szeretnénk –, viszont a felvételek vágás nélkül, egybefűzve játszódnak le a követőink számára.

Az új lehetőség ráadásul már túl van a tesztelési fázison, sok felhasználó számára már most is elérhető, és már csak napok kérdése, hogy mindenki számára megjelenjen az új funkció, egészen új lehetőségeket biztosítva azoknak, akik nem elégednek meg az eddig bevettnek számító 15 másodperces bejegyzésekkel.

Forrás: Android Police