Péntek este elpusztult Noodle, a mopsz, akinek a TikTokon hatalmas követőbázisa volt, mert megjósolta, hogy „csont” vagy „csont nélküli” nap lesz. A hírt a gazdája jelentette be, akinek a karjai között érte a halál. Milliók gyászolják most a jószágot.

Noodle arról lett híres, mert Graziano, a gazdája minden reggel videóra vette, hogy az állat magától talpon tudott-e maradni az ágyában. Ha talpon tudott, akkor „bones day”, vagyis „csontos nap” volt, ha nem, akkor pedig „no bones day”, vagyis „csonttalan nap” elé nézett a kutya.

Az előbbi a TikTok felhasználói között a produktív napot jelentette, utóbbi pedig azt, hogy a kutyának nyugodt, befelé fordulós napja lesz. Ennek nyomán a felhasználók maguk kezdtek el videókat feltölteni arról, hogy éppen „bones day”-re, vagy „no bones day”-re keltek. Ha aznap Noodle eldőlt, az azt jelentette, hogy a nap nem lesz túl produktív, a „bones day” viszont pörgést jelentett.

Noodle amúgy 14 és fél éves volt, és 7 éves korában fogadta örökbe Graziano, aki a halálhírnél azt írta, tudta, hogy eljön ez a nap, de nagyon nehéz.

Forrás: Telex, Variety