A 37 éves Patrick Quinn maga is az ALS-el küzdött, amely betegségre minden idők egyik legsikeresebb közösségi médiás kihívása hívta fel a figyelmet. A jegesvödrös-kihívásnak köszönhetően világszerte több mint 220 millió dollárt gyűjtöttek össze a betegség kutatására. 

Quinnél hét évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséget, aztán aktívan részt vett abban, hogy minél többen halljanak az amiotrófiás laterálszklerózis betegségről, amelynek kiváltó oka nem ismert, és gyógymód sincs rá. Quinn az első perctől részt vett a kihívás népszerűsítésében, aminek köszönhetően a világ minden pontján megismerték a betegséget, és rengetegen támogatták a kutatásokat. 

A kihívás 2014 nyarán indult, és hamarosan az emberek a világ minden pontján jeges vizet öntöttek a nyakuba, majd ugyanerre biztattak másokat is, miközben az ALS-re is felhívták a figyelmet, és elmondták, milyen fontos, hogy támogassák a kutatásokat. Quinn munkájának az egyik legnagyobb elismerése az volt, hogy a másik ötletgazdával, Peter Frates-el jelölték a Time magazin év embere címére. Frates tavaly halt meg 34 évesen, 7 évvel az után, hogy diagnosztizálták nála az ALS-t. 

Forrás: The Guardian