Kibertámadás érte az eBay-t, így a cég arra figyelmezteti a felhasználóit, mindenki cserélje le a jelszavát, amint tudja.

A hírek szerint illetékletenek férhettek hozzá az eBay adatbázisához, ami tartalmazza az ügyfelek nevét, a jelszavaikat, az e-mail címeiket, a lakcímeiket, a születési dátumokat.

Hozzátették, hogy nincsenek bizonyítékaik arra, hogy visszaéltek volna az információkkal, és megnyugtatták a felhasználóikat, hogy a hitelkártyák- és egyéb pénzügyi adatokat más adatbázisban tárolják, amit nem törtek fel – írja a Business Insider. A biztonság kedvéért mégis arra kérik a felhasználókat, hogy cseréljék a jelszavaikat, sőt, ezt rendszeres időközönként tegyék is meg.

http://www.dreamstime.com/stock-image-ebay-image18161371

Maga a támadás valószínűleg még február végén, március elején történhetett, de az első gyanús jelekre két hete lettek figyelmesek. Úgy tudni, a hackerek az eBay-munkatársak belépési adatait szerezték meg, és így tudtak belépni a céges rendszerekbe. Az eBay biztonsági szakértők és a rendőrség bevonásával dolgozik az ügy felderítésén.