A WhatsApp, a Facebook és az Instagram is leállt rövid időre szerdán a Meta anyavállalatnál történt jelentős üzemszünet miatt. Felhasználók ezrei számoltak be a három webhely elérésével kapcsolatos problémákról a nap végén, természetesen más közösségi platformokat elárasztva ezzel. A Meta állapotoldala később jelezte, hogy a legtöbb probléma megoldódott. A cég egyelőre nem árulta el, mi okozta a leállást.

A problémák egyébként szerdán este hét körül kezdőtek. A brit Downdetector, amely a webhelyek teljesítményét figyeli, körülbelül 82 ezer problémát jelezett a WhatsApp-pal kapcsolatban 19:25-kor, de egy órával később úgy tűnt, hogy a probléma nagyjából megoldódott. Az Instagram-felhasználók körülbelül 3700 kimaradásról számoltak be 19:20-kor, és a probléma néhány órán keresztül fennállt. Hasonlóképpen, a Facebook-felhasználók egy időben jelezték a problémákat, 19:23-kor 1840 kiesést jelentettek.

A technikai probléma világszerte fennállt, az Egyesült Államokban is több tízezer ember jelezte a problémát a Meta szolgáltatásaival kapcsolatban.

Természetesen egy tech cégnél, hogy vannak bizonyos technikai bajok, de márciusban például a Facebook- és Instagram-felhasználóinak százezreit érintette világszerte több mint két órán keresztül egy ilyen probléma okozta kiesés. Ez utóbbi már akkora volt, hogy teljesen felbolydult tőle az internet, és például a Screenfalak Mögött is foglalkozott vele:

@screenfalakmogott_ Te igazából miért aggódtál akkor amikor azt hitted hogy elveszítetted a Facebook, Messenger és Instagram fiókodat? A kapcsolatok, ismerősök miatt? A feltöltött fotók miatt? Vagy az elmentett bejegyzések miatt? #metabug #metablackout #facebookblackout #instagramblackout #facebookleállás #életsocialmedianélkül #magyartiktok ♬ original sound – 📱Screenfalak mögött 💻

Forrás: BBC