Ismét terítéken van a valódi név használata.

Nagyjából egy éve hatalmas felháborodást keltett a Facebook szabályzata, ami kimondja, hogy mindenkinek a hivatalos igazolványaiban szereplő néven kell regisztrálni az oldalon. Ez főleg az LMBTQ közösséget sújtotta, vagyis inkább ők emelték fel a hangjukat a szabályozás ellen.

facebook-logo

Később végül a Facebook elnézést is kért az eljárásáért, majd megígérték, hogy változtatnak a felhasználási feltételeken.

Most végül ez a változtatás meg is történt – írja a TechCrunh. Többnyire a kamu nevek használatára úgy szokott fény derülni, hogy a felhasználók jelentgetik egymást, bár tény, hogy a Facebook cenzorai is szorgosan igyekeznek kiszűrni azokat az embereket, akik vélhetően nem az igazi nevüket használják. Ezen a rendszeren finomít most a Facebook.

facebook

A felhasználók ugyanis, ha emiatt kapnak figyelmeztetést, visszajelezhetnek ezzel kapcsolatban. Egy hetük lesz például arra, hogy visszajelezzenek a Facebooknak, ahol egy speciális brigád kezeli majd az észrevételeket. Velük akár közvetlenül is meg lehet majd beszélni az esetleges problémákat.

facebook-2

A Facebook cenzorai is elnézőbbek lesznek a nem angolszász nevek kezelésénél, illetve az LMBTQ közösség tagjaira is jobban odafigyelnek majd.