A Youtube is előállhat egy streaming alkalmazással.

Új versenyző szállhat be az élő közvetítések piacára. A Twitter nagyon jó üzleti érzékkel vásárolta meg a Persicope nevű szolgáltatást tavaly, a Facebookon pedig már szintén fut néhány hónapja a Facebook Live. Ez utóbbi sikere miatt pedig még az algoritmust is hajlandóak voltak átírni Mark Zuckerbergék, hogy az ilyen jellegű videók minél előkelőbb helyen landolhassanak a felhasználók hírfolyamában.

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Google is hamarosan beszáll a piacra – természetesen a Youtube által, ugyanis úgy tűnik, Youtube Connect néven fejlesztenek olyan alkalmazást, amelyikkel lehetővé teszik az élő közvetítést.

dreamstime_s_17543738

A Venture Beat által megszellőztetett információk alapján a Googla fejlesztése sok hasonlóságot mutat majd a versenytársaival. A felhasználók a Google- vagy a Youtube-fiókjukba belépve már rögtön indíthatják is a közvetítéseiket a mobiljuk segítségével. Ezeket a felvételeket természetesen élőben lehet nézni, illetve, ha a felhasználó úgy gondolja, akkor a videóját archiválhatja, hogy azt később újra lehessen nézni, de akár úgy is dönthet, hogy nem él ezzel a lehetőséggel.

Bár a Youtube elég sokági magabiztosan vezette az online videók piacát, a Facebook az elmúlt idők videós stratégiájával egyre inkább elkezdte megszorongatni őket. A közösségi oldalon – az állításuk szerint – már naponta 8 milliárdnyi videós megtekintést mérnek, de ezt a számot már a Snapchat is fel tudja mutatni. Ezeket a látogatókat pedig mind-mind a Youtube-tól „veszik” el, főleg a fiatalabb generáció kezd elpártolni más oldalakra. Igaz, a Youtube azt mondja, hogy még így is az internetes felhasználók harmadához elér, akik százmilliós órányi tartalmat néznek, ezzel milliárdnyi megtekintést generálva.

Persze egyelőre a Youtube Connect fejlesztéséről szóló információkat a Google részéről senki sem erősítette meg, de az alkalmazás a Social Media Today tippje szerint a keresőóriás májusi, I/O fejlesztői konferenciáján akár be is mutatkozhat.