Annak ellenére, hogy ismételten megerősítették, hogy a TikTok anyavállalata, a kínai székhelyű ByteDance nem nézi meg az Egyesült Államokban élő felhasználókról gyűjtött adatokat, úgy tűnik, hogy a vállalat mégis megtette.

A BuzzFeed News által áttekintett felvételek szerint kilenc különböző TikTok-alkalmazott több mint egy tucat különálló nyilatkozata azt mutatta, hogy a kínai mérnökök legalább 2021 szeptemberétől és 2022 januárjáig között hozzáfértek az adatokhoz. A TikTok Trust&Safety osztályának egyik tagja 2021 szeptemberében azt mondta a BuzzFeed News állítása szerint, hogy „Kínában minden látható”. Úgy tűnik, legalább egy pekingi mérnök is van, aki „mindenhez hozzáfér”, őt csak úgy nevezik, hogy Master Admin. 

A TikTok többször is elmondta, hogy soha nem osztja meg és nem is fogja megosztani az Egyesült Államok felhasználói adatait a kínai kormánnyal.

A BuzzFeed News vizsgálatára reagálva a TikTok szóvivője azt mondta, hogy az alkalmazás „biztonsági szempontból a legtöbbet vizsgált platformok közé tartozik”, és azt tervezi, hogy „elhárít minden felmerülő kétséget az Egyesült Államok felhasználói adatainak biztonságával kapcsolatban”.

Forrás: Mashable