Mióta megjelent az Instagram Stories, erre vártunk. A face filterekkel mostantól az Instagramon is lehetséges lesz, hogy különböző maszkokat tegyünk magunkra és ezekkel készítsünk képeket és videókat.

Ezzel pedig minden bizonnyal az Instagram Stories teljes körűen lemásolta a sárga szellemet – mely legutóbb mellesleg már az Instagramot utánozta új funkciójával, szóval teljes a kör:

4 új kreatív eszköz a Snapchaten

Az Instagram elsőnek 8 fajta face filtert tett elérhetővé a felhasználók számára, melyek között van korona, nyuszifül vagy a fej körül megjelenő matekképletek is. A maszkokat a Facebook tulajdonában álló MSQRD fejlesztette ki.

További újdonságok: Hashtag matricák és Rewind

Az eredeti face filterek mellett vannak más újdonságok is. Mostantól hashtageket tehetünk matricákba, illetve a Rewind funkcióval úgy rögzíthetünk videókat, hogy azokat visszafelé játsszuk le.

Legutóbbi funkció bár valahol a Boomerang lebutítása, mégis fantáziadús a maga egyszerűségében. Vajon a Snapchat mikor veszi át?

Bár az Instagram – és persze leginkább a Facebook – játszmáját lehet kritizálni, egy biztos: kritizálható politikájával a kék óriás elérte célját, hiszen az Instagram Stories napjainkra már több felhasználóval rendelkezik, mint a Snapchat:

Két gyors újítás az Instagramnál – leverve a Snapchatet

Az arc filtereket a Facebook először a Messenger Days-nél alkalmazta, ott a funkciót maszkoknak nevezte el:

Ismét kreatív koppintás a Messengeren – Itt vannak a lencsék!

Forrás: Adweek