Főleg az olyan beszélgetéseknél lesz hasznos, amiben egyszerre több ember kommunikál, de jól jöhet akkor is, ha valaki egyszerre rengeteg kérdést zúdít ránk: végre megjelent a Facebook Messengerben annak a lehetősége, hogy összefűzzünk üzeneteket, azaz egy folyton gyarapodó közös chatben válaszolhatunk egy konkrét szövegre, vagy egyenként reagálhatunk több kérdésre, anélkül, hogy ki kellene bogozni, éppen mire reagálunk.

Ami biztos, hogy az újdonság már elérhető az Android 9 operációs rendszeren futó Messengerben: ilyenkor csak jobbra kell húzni az ujjunkat azon üzenet felett, amire írni szeretnénk, és az alkalmazás jelzi, hogy ez egy válasz lesz, a gépelést/elküldést követően pedig egyszerre jeleníti meg az eredeti szöveget és az arra bepötyögött reakciónkat.

Így néznek ki az összefűzött üzenetek mobilon – Fotó: MarketingMorzsák

Az újítás ugyanakkor már működik a Messenger asztali böngészős verziójában is: itt csak a kiválasztott szöveg felé kell vinni a kurzort, és a jobb oldalon megjelenő három pöttyre kattintva kiválasztani a Reply opciót. Ezt lekattintva a fépelést követően szintén mindenki látni fogja, hogy pontosan mire válaszolunk.