Indul a Facebook Sports, ahol valós időben lehet a Facebookon követni az összes fontos dolgot, ami egy-egy meccshez kapcsolódik majd.

Állítólag legalább 650 millió sportrajongó van a Facebookon, így a közösségi oldal a legújabb, Facebook Sports nevű funkciójával nekik akar kedveskedni. A kiindulópont természetesen az, hogy rengetegen kommentelnek, ünnepelnek, sajnálkoznak, bosszankodnak a Facebookon egy-egy meccs közben/után, ráadásul sokan szintén itt osztják meg az ismerőseikkel a véleményüket. Miért is ne lehetne egy olyan helyet kialakítani a számukra, ahol dedikáltan, összefüggően, valós időben minden fontosabb történést nyomon követhetnek?

facebook-sports-3

A Facebook Sportsnak köszönhetően úgy érezheted, mintha a másik országban lévő ismerősöddel együtt néznéd az adott meccset – állítja a közösségi oldal a blogján. A Facebook Sportson a Facebookon fellelhető összes releváns tartalom megjelenik majd, ami a meccshez kapcsolódik, így kronológiai sorrendben láthatóak majd:

*az ismerőseid mérkőzéssel kapcsolatos megosztásai, hozzászólásai
*a szakértői hozzászólások, kommentek, akár a csapattól, akár újságíróktól
*az aktuális eredmények, statisztikák
*valamint az is, hogy melyik csatorna adja a meccset.

facebook-sports-2

Amerikában már elvileg elérhető az újdonság, egyelőre csak amerikai focira, de ki fogják terjeszteni a kosármeccsekre is, illetve európai focira is. Most még csak iOS-en lehet használni a Facebook Sportsot, de a következő hetekben a többi platformra is megérkezik majd.

Arról nincs információ, hogy más országok felhasználói mikor férhetnek majd hozzá a Facebook Sportshoz.

Facebook Sports Stadium

Today we’re launching the Facebook Sports Stadium, a dedicated place to experience sports in real-time with your friends and the world. Check out our product announcement here: http://newsroom.fb.com/news/2016/01/facebook-sports-stadium With 650 million sports fans, Facebook is the world’s largest stadium. People already turn to Facebook to celebrate, commiserate, and talk trash with their friends and other fans.Now we’ve built a place devoted to sports so you can get the feeling you’re watching the game with your friends even when you aren’t together.

Közzétette: Sports on Facebook – 2016. január 20.