A kék óriás ismét a Facebook-csoportokhoz nyúl hozzá, mindezzel az oldalaknak kedvezve.

 

Bár a Facebook-oldalakon eddig is voltak módszerek arra, hogy direktebben érjék el a cégek rajongóikat, a Facebook-csoportok kedvező jellemzőivel továbbra sem élhettek az oldalakon belül. Egészen eddig. Legalábbis Michael Brandvold felfedezése szerint, amit Twitterén tett elérhetővé:

A Facebook a jelek szerint hamarosan ugyanis lehetővé teszi azt, hogy Facebook-oldalunk rajongóiból egy közösséget, vagyis Facebook-csoportot generáljunk, illetve csatlakozzunk már meglévő csoportunkhoz.

Hogy ez miért jó?

A Facebook-oldalak eddig nem tudtak csatlakozni vagy kommunikálni Facebook-csoportokba, ugyanis azok csak személyek számára voltak elérhetőek – persze lehetséges volt a márkának egy személyes profilt készíteni, ám ez cseppet sem volt szabályos eljárás.

A frissítés rengeteg lehetőséget nyithat meg a Facebook-oldal számára és egy új fajta kommunikáció közönségükkel. Lehetséges lesz Facebook-oldalként posztolni a csoportban vagy oldalként kommentelni az oda feltöltött tartalmakra.

Az még kérdéses, hogy olyan csoportokban is lehet-e majd posztolni, melyeket nem az oldal generál vagy nem az oldal tuladjona, de mégis a márka termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatosak. Itt persze lehetnek aggodalmak – félő lehet, hogy a csoportok tele lesznek a márkák spamjeivel, ám a csoportok tulajdonosai mind a bejegyzéseket mind az oldalakat könnyen eltávolíthaják majd a körből, ráadásul a Facebook is egyre inkább fejleszti spam-felügyelő mesterséges intelligenciáját, mely ebben az esetben is hasznos lehet.

Nem csoda, hogy a Facebook egyre többet foglalkozik a Facebook-csoportokkal. A funkciót havonta több mint egymilliárdan használják aktívan, vagyis minimum havi egyszer.

A Facebook fontos lépése volt legutóbb, hogy a hirdetéseket is lehetővé tette a csoportokban:

Jönnek a hirdetések a Facebook-csoportokba

Hirdetések jöhetnek a Facebook-csoportokba

A frissítés egyelőre tesztüzemben folyik, nem tudni, mikor lesz elérhető minden felhasználó számára.

Forrás: Social Media Today