A becsületgyilkosságokra hívják fel a figyelmet.

2004-ben megdöbbentő gyilkosság rázta meg az Egyesült Királyságot. Egy 17 éves, pakisztáni származású lányt, Shafilea Ahmedet a saját szülei ölték meg, amiért Shafilea nem volt hajlandó hozzámenni ahhoz a férfihoz, akit a szülei kinéztek a számára. A lány fulladásos halált halt.

A lány halálára emlékezve készült el a brit Cosmopolitan magazin februári borítója, amit limitált példányszámban készítettek el azért, hogy felhívják a figyelmet az országban egyre nagyobb teret nyerő becsületgyilkosságokra. A régi szokások nevében elkövetett gyilkosságok áldozatai jellemzően azok a fiatal lányok, akik a szerelmet választják a számukra kijelölt férj helyett.

Fotó: AdWeek

Fotó: AdWeek

A címlap a Karma Nirvana brit jótékonysági szervezet kampányának a része. A szervezet az önbíráskodás áldozatául esetteknek nyújt segítséget.

A Cosmopolitan egy műanyag zacskóba van becsomagolva, az egész összhatásában pont úgy néz ki, mintha egy lány éppen megfulladna.

A lap, a Karma Nirvana és a Henry Jackson Society együttesen karöltve július 14-re szervezi meg az Eltűnt Brit Nők Emléknapját. Ezen a napon született a már korábban említett Shafilea Ahmed.

(via)