A Pinterest a héten megszünteti Like gombját, hogy az emberek csak és kizárólag a Save gombra koncentráljanak. Ezen felül a lépéssel a lassan, de biztosan feltörő platform fontos dolgot hangsúlyoz, miszerint nem egy közösségi média platformként kíván működni.

A Pinterest egyik alapvető problémája az volt, hogy a felhasználók sok esetben összekeverték a Like és a Save gombok funkcióit, holott utóbbi gombnak fontos szerepe van a platform működésében. Az elmentett tartalmakat ugyanis a felhasználók sokkal könnyebben visszakereshetik, arról nem is beszélve, hogy ezeket figyelve tudja a platform beazonosítani azt, hogy adott felhasználót pontosan milyen tartalom is érdekelheti.

A lájkolt tartalmak ettől függetlenül nem tűnnek el. A Like gomb beszüntetése után a felhasználók a kedvelt tartalmakat egy külön, Your Pinterest Likes elnevezésű fülön találják meg, melyeket csak ők láthatnak majd.

Bár a Pinterest elhatárolódott social media lététől, a social media marketingben mindenképpen fontos szerepet játszik – főleg, mint korábbi cikkünkből kiderült, ha szépségápolásról van szó:

A Pinterest a szépségipar királya

Forrás: We Are Social Media