A Google újraszabta a Google Play webes felületét. Ezzel az új dizájnnal könnyebb lesz megértenie a felhasználóknak, miről szól egy alkalmazás. Ha megnézzük egy adott alkalmazás részleteit, egyértelmű, hogy a screenshot felvételek mérete is nagyobb lett. Lényegében a teljes képernyőt elfoglalják az információk listájával együtt – nincs több extra fül, több oldal – írja a The Next Web.

Screen-Shot-2013-07-15-at-4.37.15-PM-730x392

Balkézre esik a fő navigációs sáv, amellyel a felhasználók végiggörgethetik a Google Play Store-t, miközben látják azoknak az alkalmazásoknak a listáját, amelyeket már telepítettek. Keresés is lehetséges akár film, TV műsor, zene, könyv, magazin vagy eszköz szerint.

Az alkalmazások listázásánál is nagyobb ikonokat láthatunk.

Screen-Shot-2013-07-15-at-4.36.53-PM-730x393

Az új felület most már konzisztens a mobil alkalmazással, az oldal AJAX-ot használ, modern Roboto fontot, simábbak az átmenetek és egyszerre kevesebb tartalmat lehet látni – írja a Googlesystem.blogspot.hu. Többet kell görgetni és kattintani, így rengeteg idő lesz élvezni az új navigációs nyilakat.

play-store-site-3

Vannak bugok is. A Google Play Store romániai verziójában a szekciók nevénél furcsa idézőjelek választják el a szavakat a szóközök helyett. Sok a lokalizálási probléma is, beleértve a „Kommunikation” szekciót (ami egy német szó).

A Google Play most már úgy néz ki, mint egy mobil oldal asztalra helyezve. Ahelyett, hogy kihasználnák a teret, ami rendelkezésre áll, az oldal kevesebb tartalmat mutat és sok üres területet.

play-store-site-7