A Google tavaly szánta rá magát arra, hogy alapos ráncfelvarrást hajtson végre a milliók által használt Gmail webes felületén, ami nemcsak a külalak változásával járt, de kaptunk jó pár hasznos funkciót is. Ehhez kapcsolódó jó hír, hogy a keresőóriás bejelentette, idén folytatják az átalakítást, olyan értelemben, hogy a szolgáltatás mobilverziója is megkapja az új dizájnt.

A Gmail új felülete tableten és mobilon – Forrás: Google

Szerencsére mobilon sem csupán a külső fog változni, de érkezik néhány kifejezetten hasznos funkció is. Ilyen hogy a levelek csatolmányai parancsikont kapnak, így a fájlok anélkül is megnyithatók és letölthetők lesznek, hogy a kapcsolódó e-mailt meg kellene nyitni.

A Google ígérete szerint a mostaninál jóval gördülékenyebb lesz a váltás a személyes és munkahelyi fiókok között, illetve mobilra is átdolgozták azt a kifejezetten hasznos fejlesztést, hogy eltéveszthetetlen piros figyelmeztetést fogja jelezni, ha gyanús levél landolna a postafiókunkba.

Az újdonságok és a letisztultabb kinézet érkezésére már nem kell sokat várni, hiszen a Google közése szerint Androidot futtató eszközökre már a héten megérkezhet a frissítés, de az iPhone és iPad tulajdonosoknak sem kell majd sokat várniuk, hogy elkezdhessék tesztelni a megújult mobilos Gmailt.

Forrás: Google