A jelek szerint alaposan újításokba kezdett a LinkedIn. A social media-világ állásparadicsomának új, szabadúszókat támogató funkciójáról tegnap írtunk, ma pedig megérkeztek az új Company Page-ek is.

A nagy cégek közül elsőként a GE és az IBM tesztelhette a company page-ek új felépítését és admin-felületét, mielőtt azokat a mai naptól szép lassan a többi cég számára is elérhetővé teszik. Mind a megváltozott layoutot, mind az admin-felületet át tudjuk állítani a régire, míg a frissítés el nem éri az összes LinkedIn-felhasználót.

Az oldalak új felosztása sokkal egyszerűbb és átláthatóbb, a képek sokkal nagyobb lettek, míg a feliratok összességben csökkentek, így könnyebbé vált a navigáció is egy-egy cég profilján.

Ennek megfelelően változtak a számok is. Az új cover-képek mérete 1536×768 pixel, míg a profilképek minimális mérete 300×300 pixel.

Oldalainkon mostantól a látogatóknak három mező kerül a leginkább a szemük elé – a cég bemutatását rejtő Overview, az állásajánlatokat rejtő Jobs és a cégkultúrát lefestő Life. Vagyis a három mezőt átnézve teljes képet kaphatunk a cégről.

Overview

Az aloldalon fontos szerepet játszik egy Company Photos nevű cella, melyben saját és klienseink képei alapján mutathatjuk be cégünket. Fontos szerepet játszik a Company Updates mező is, melyen keresztül a felhasználók új posztjainkat láthatják – a tömörített, összefoglaló szövegek itt nem jelennek meg, a hangsúly újabban a címen és a képen van.

linkedin-overview

Jobs

Az új elrendezésben a felhasználók könnyebben tudnak eligazodni a meghirdetett pozíciók között, de mi is gyorsabban és egyszerűbben hirdethetünk meg a megnyíló pozíciókat.

linkedin-jobs

Life

A Life-fal cégkultúránkat mutathtajuk be, vagyis azt, hogy milyen is az élet a cégen belül és milyen a közösség – a cikkek és videók alapján könnyedén megteremthetjük egy pozitív szemléletű cég képét, mely vonzó lehet a munkát keresők számára. A főszerep itt a contenté – a valódi munkatársak észrevételeiről, élményeiről, sikereiről és karrierjéről szóló tartalmak őszinte képet festhetnek a vállalkozás kedvező szelleméről, de a cég sikereit, hatását és fejlesztéseit is hasznos lehet bemutatni.

linkedin-life-01

linkedin-life-02

Új adminfelület

A LinkedIn frissített adminfelületén egyszerre oldhatjuk meg a content publikálását, szerkesztését, a posztok követését, de itt kapunk róluk értesítéseket is, illetve a statisztikákat is itt találhatjuk meg. Vagyis minden egy helyen.

Az ugyancsak felturbózott analytics dashboardon jobban követhetjük egy-egy posztunk hatását és szereplését az elérések, a lájkok és a követők adataival és arányaival.

Forrás: Oktopost