A Gmail megújította a felületet, ahol képeket csatolhatunk üzeneteinkhez. Amikor rákattintasz a „Fotó beszúrása” ikonra, a Gmail most már megmutatja az összes kiemelt Google+ Fotót. Mindegyik képet látni fogod, ami ezen a linken is elérhető: https://plus.google.com/photos, beleértve az automatikusan elmentetteket az asztali gépedről és a mobil eszközeidről – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

gmail-insert-photos-new-dialog

A Google okos algoritmusokat használ, hogy megtalálja a legjobb fotóidat és elhelyezze azokat a „kiemelt” szekcióban, ami alapértelmezetten jelenik meg, amikor a Google+ Fotóidat tekinted meg. A Gmail csak ezeket mutatja meg, de többet is „bekérhetsz tőle” az egyes albumokban.

A fotó hozzáadása után pedig átméretezheted azt a sarkainál fogva.

gmail-insert-photos-new-dialog-resize

A Gmail album szekciója linkeken keresztül működik: „A beszúrt albumokat a rendszer linken keresztül osztja meg. A link birtokában bárki elérheti az albumot. További információ arról, hogy miként állíthatja be, hogy kinek van hozzáférése a fotóalbumjaihoz.” – magyarázza a Google. Emellett feltölthetsz fotókat vagy beilleszthetsz linkeket. Alapértelmezetten a képeket a sorok közé helyezi, de csatolmányként is hozzáadhatók az emailhez, ha a „Mellékletként” opcióra kattintasz a „Soron belül” lehetőség mellett.

gmail-insert-photos-new-dialog-albums