A Google újratervezte AdWords Express termékét: pontosabb statisztikák és grafikonok, gyorsabb regisztrációs folyamat és egy új valós idejű hirdetési előnézet mező várják a felhasználókat. Más Google termékek frissítésével ellentétben, ezek a változások máris elérhetőek: csak jelentkezzetek be és nézzétek meg! – írja a The Next Web.

Bár nálunk még nem elérhető a szolgáltatás, a környező országokban már használják, így nem árthat tudni, pontosan milyen változások történtek. Az új vezérlőpult lehetővé teszi, hogy gyorsan meglásd, mennyi megtekintést, kattintást és felhívást generált a hirdetésed. Egy kördiagram lebontja havi költségeidet, míg egy vonal grafikon segítségével követheted az eredményeidet:

Screen-Shot-2013-04-30-at-9.28.06-AM

A Google azt mondja, hogy ezekkel a változtatásokkal közvetlenül az ügyfelek visszajelzéseire reagáltak. A kis üzletek tulajdonosai azt jelezték a cégnek, hogy egyszerűen túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy időt töltsenek a szükséges információk keresésével, ezért a Google mindent összerakott a vezérlőpultba.

A cég arról is nyilatkozott, hogy „jelentős fejlesztéseket” eszközöltek a regisztrációs élményt illetően. Mostantól az mindössze három lépésből áll: válaszd ki a közönségedet, hozd létre a hirdetésedet és válaszd ki a költségvetésedet!

Screen-Shot-2013-05-13-at-1.37.38-PM

Végül pedig a Google hozzáadta a termékhez az új valós idejű hirdetési előnézet mezőt, amely mutatja a hirdetésedet, miközben gépelsz.  Az egeret az ikonok felett tartva az összes hirdetési forma előnézetét megtekintheted, amelyek elérhetőek az általad megadott szöveg alapján:

Page-2-730x390

Ezek a változások önmagukban mind relatíve apróak, de együtt hatékonyan segíthetnek az üzleteknek a hirdetések létrehozásában, amelyért cserébe a Google bevételei is növekednek. Sokan elfelejtik, hogy a számos iparág ellenére, amelyekben megtalálható a cég, a hirdetések még mindig a napi betevőjét jelentik. Így aztán azok a fejlesztések, amelyeket a hirdetésekkel kapcsolatos termékeken és szolgáltatásokon végez, kétségtelenül a legfontosabbak még akkor is, ha különösebben nem is izgalmasak.