A Google Trends új szekcióval bővült, amely mostantól havi népszerűségi toplistákat mutat olyan témákban, mint tudósok, autók, filmek, dalok, állatok, kémiai elemek és így tovább. A listák egyelőre csak az Egyesült Államokra korlátozódnak, amelyekhez a Google a Knowledge Graphet használja, hogy valós dolgok kerüljenek fel rájuk és „ a témák széles spektrumán méri az érdeklődést, így az azonos jelentésű, de különböző keresésekkel is számolhat” – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

„A Toplisták a keresésekkor megnyilvánuló érdeklődés alapján besorolt valódi emberek, helyek és dolgok listái. Hasonló információt mutatnak, mint a Year-End Zeitgeistunk, de havonta frissül és 2004-ig megy vissza. Hogy megnézd a listákat, menj a Google Trends oldalára és klikkelj a ’Toplistákra’ a bal oldali sávban” – informál a Google.

google-trends-charts

A Google Trends a Wikipédia, a Google+ linkjei vagy egyéb top keresési eredmények információit mutatja, valamint azt, hány hónapja van a listán az adott elem és az előző havi helyezését.

google-trends-charts-2

A Google továbbá egy Metro stílusú oldalt hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy teljes képernyőn lásd a valós idejű kereséseket. Ha a bal felső ikon felé helyezzük az egeret, több keresést is láthattunk egyszerre és az oldal alján az ország névre kattintva válthatunk egy másik országra.

google-trends-visualization-2