Alaposan átalakította a Microsoft a Skype-ot, melynek eredményeképpen a program most úgy néz ki, mint a Messenger és a Snapchat.

Bár régen a Skype leginkább az ingyenes hívásokra koncentrált, úgy néz ki, most már az üzenetküldést és a kamera felhasználását is erősen előtérbe helyezi.

A legnagyobb újdonság a Highlights, ami leginkább a Snapchat koppintása. Az ide feltöltött képek és videók 24 órán át tekinthetők meg, majd utána megsemmisülnek. Feltöltés előtt rajzolhatunk és írhatunk rájuk.

Az új Skype-ban a botok és a chat add-inek a a Messengerre hajaznak, ahogy az is, hogy az app nagy hangsúlyt fektet a chatre, a közös beszélgetésekre és a kamerát is az eddiginél könnyebben érhetjük el.

A Highlights néhány jellemzőjében persze azért különbözik a sárga szellemtől: az ide feltöltött képeinket és videóinkat nem látja az összes Skype-kapcsolatunk, csak akiket kiválasztunk rá. A felhasználók különböző emojikkal reagálhatnak történeteinkre, amik nagyban hasonlítanak a Facebook reakciógombokhoz.

Nincs új a nap alatt.

Ezáltal a lépéssel a Skype egy modern social media chatprogram appá vált.

Kicsit megkésve érkezett egy nagyon zsúfolt piacra.

A chatprogramok közül jelenleg a Whatsapp és a Messenger a legnépszerűbbek:

Ezek a legnépszerűbb chat platformok

Forrás: We Are Social Media