Eddig sem hatott a meglepetés erejével, hogy a Facebook számára a mozgó tartalmak jelentik a jövőt, ezért egyre több videó megosztást érintő upgrade jöhet. A napokban apróbb módosításokat fedeztünk fel a Facebook videólejátszó felületén, és bár nem tűnik olyan jelentős változásnak, de azért érdemes megnézni közelebbről is.

Hogy mit tapasztaltunk? A videós felület megjelenése annyiban változott, hogy a jobb oldalán található maga a bejegyzés, alatta viszont egymás mellett jelenik meg a Hozzászólások és a Következő videó fül. Külön érdekesség, hogy a videó megnyitásakor elsőként a Következő fület mutatja, nem pedig a hozzászólásokat. Az új update-tel a Facebook valószínűleg azt akarja elérni, hogy növekedjen a megtekintések aránya, és hogy összességében ezentúl még több videót nézzünk az oldalon.

Ez az új kivitelezés tehát egy kicsit olyan összbenyomást kelt, mint a YouTube. Elképzelhető, hogy a közösségi oldal ilyen irányú módosításokkal akarja felvenni a versenyt a legnagyobb videós platformmal? A Facebook korábbi tervei alapján ez nincs kizárva.

Az Instagram legújabb layout-járól itt adtunk hírt:

Jön a 4 sávos grid layout az Instagramon?

A legfontosabb közösségi média update-ekről pedig itt számoltunk be korábban:

5 fontos update a közösségi médiában múlt hétről

Forrás: Saját tartalom