Nyome Nicholas-Williams fekete plus-size modellnek köszönhetően valamelyest módosult az Instagram meztelenkedésre vonatkozó szabályzata. A közösségi oldalt az után lepte el az #IWantToSeeNyome hashtagek tömkelege, miután kiderült, hogy a fekete, és a plus-size nők képei más elbírálás alá esnek, mint a fehér és vékony modellek fotói. 

Nyome Nicholas-Williams egy olyan képet osztott meg az oldalán, amit Alexandra Cameron fotós készített, és ami a test szeretetéről, és elfogadásáról szólt. A képen a modell a kezeivel takarta el a melleit, de az Instagram gyorsan letiltotta arra hivatkozva, hogy a pornográf, meztelen kép sérti az oldal felhasználási szabályzatát. 

https://www.instagram.com/p/CGZcnMjg-2t/?utm_source=ig_embed

Többen tiltakozni kezdtek az ellen, hogy hasonló vagy éppen pontosan ugyanilyen pózban szereplő vékony fehér lányok fotóit nem hogy nem szedi le az oldal, de még előrébb is sorolja, vagyis több emberhez juttatja el. A modell, a fotósa és több aktivista is sikeresen lobbizott az Instagramnál és a Facebooknál, akik megígérték, hogy hasonló képeknél minden testalkatra és bőrszínre azonos szabályok vonatkoznak majd, és mindenki számára engedélyezett, hogy a mellét a kezével takarja. 

Egyébként ez egy kényes téma, hiszen közben más szervezetek azért kampányolnak, hogy a nők egyenlő bánásmódban részesüljenek mint a férfiak, hiszen a félmeztelen férfi felsőtestekkel nincs problémája semmilyen algoritmusnak, viszont a női melleket minden közösségi oldal azonnal tiltja. 

Forrás: Mashable