Nagy újítással ünnepli az Instagram, hogy immár egymilliárd felhasználóval büszkélkedhet. Jön az IGTV, vagyis az Instagram TV, amivel a képmegosztó CEO-ja szerint mindenki híressé válhat.

Az IGTV-re bárki tölthet fel tartalmakat, amik vertikálisan, az egész képernyőt betöltve fognak megjelenni. Az IGTV-n elsődlegesen azoknak a felhasználóknak a tartalmait fogjuk látni, akiket már követünk. Az IGTV külön appként is elérhető mind iOS, mind Android felhasználók számára. Az alkalmazás megnyitásakor a videók automatikusan játszódnak le.

 

A videók akár egy óra hosszúak is lehetnek – ami azt jelenti, hogy végül nem a klasszikus Instagramra feltöltött videók hosszúságát növelik meg, hanem az itt található tartalmaknak alapvetően hosszabb időtartamot engednek meg.

Az IGTV-re feltöltött tartalmakat a Facebook saját, hasonló platformjára, a Facebook Watchra is feltölthetjük.

Ettől függetlenül a formátum nyilvánvalóan az IGTV-n fog a legjobban működni. A kreátorok tartalmait legszívesebben a fiatalok követik, akik szép lassan hagyják el a Facebookot, az Instagramot viszont még mindig imádják.

Az új platform óriási lehetőség az influencerek számára, akik a napokban már örülhettek a Facebook új platformjának is, melyen könnyebben tudnak ügyfelet szerezni.

Az új platform emellett komoly kihívást jelenthet a Snapchat Discoverynek is. Minden bizonnyal nem véletlenül.

Forrás: Bloomberg.com