Szerdán teljesen megőrült a Facebook, meg úgy a közösségi média népe. Boldog boldogtalan egyszavas posztokat tett ki, általában arról, hogy miről is szól az ő oldala. Természetesen a legtöbben nem tudták, hogy miről van szó, mígnem aztán kiderült, hogy egy héttel ezelőtti amerikai mémőrület magyar felfutásáról.

Történt ugyanis, hogy az amerikai Amtrak vasúttársaság véletlenül annyit posztolt csak „trains”, azaz vonatok. Ezt valamiért baromi viccesnek több más oldal is, és elkezdtek egyszavas, szigorúan kisbetűvel írt posztokat kitenni. A Washington Post például kitette, hogy „news”, azaz hírek, Joe Biden amerikai elnök pedig azt, hogy „democracy”.

Aztán szerdán ez futott fel Magyarországon is, bár itt már elkezdtek többszavas posztok megjelenni, Orbán Viktor minisztrelnök pedig azzal rúgta fel a szabályokat, hogy nagybetűvel írta, hogy Magyarország, és még emojit is tett mögé.

Minden bizonnyal pár nap alatt itthon is lecseng, és mindenki elfelejti az egészet, de azért álljon itt egy kis válogatás a hazai megjelenésekből:

Yettel

Duna House

Huawei Hungary

Velux

Tesco

Építőanyag.hu

TATA Consultancy

Forrás: 24.hu