A Meta májustól kezdi meg a videó-, hang- és képtartalom szélesebb körét „Made with AI”-ként címkézni. Természetesen csak azokat, amik mesterséges intelligenciával készültek.

A cég elismeri, hogy a jelenlegi címkézési irányelvei „túl szűkek”, és erősebb rendszerre van szükség a mesterséges intelligencia által generált és más manipulált tartalmak manapság népszerű szélesebb körének kezelésére.

Ez a fenti kép például nagyot ment hasonlóan mesterséges intelligencia által generál alkotáshoz, és rengetegen hitték azt rá, hogy igazi kép, miközben nem az. Ez már akkor látszik, ha belenagyít az ember, de ezt csak a képet nézegetők töredéke teszi meg.

A Meta új szabályzata válasz a független felügyelő bizottság visszajelzésére, amely a jelenlegi szabályzat frissítését sürgette. A jelenlegi „manipulált média” szabályok ugyanis csak azokra a „videókra vonatkoznak, amelyeket mesterséges intelligencia hozott létre vagy módosított, hogy valaki olyasmit mondjon, amit nem mondott”.

Az új eljárás során több „Made with AI” címkét fűznek a tartalomhoz, amikor a Meta „ipari szabványos mesterségesintelligencia-képjelzőket” észlel, vagy amikor az emberek maguktól felfedik, hogy mesterséges intelligencia által generált tartalmat töltenek fel. Tehát a címkék azonnal tájékoztatják a felhasználót, hogy a tartalom hamis, miközben azt is megmutatják, hogy most mire képes aktuálisan az MI, ami segít növelni fogja az ehhez kapcsolódó tudatosságot.

Forrás: Social Media Today