Az utóbbi pár hétben több, kisebb-nagyobb változás is volt az oldalon. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Válaszok privát üzenetben

Bár sokaknak valószínűleg nem meglepetés már ez a funkció, hiszen több oldalnál már augusztus óta elérik az adminok azt a lehetőséget, ami engedi, hogy a poszt alatti kommentre privát üzenetben válaszolhasson az oldal kezelője. Ennek ellenére világszerte az összes oldalon csak múlt hét szerda óta látják az adminok.

dreamstime_s_50527999

Szolgáltatások

Az adminok az idővonalukon láthatják, hogy beállíthatnak szolgáltatásokat, amelyek az oldalukra, vállalkozásukra jellemzőek, és persze ízlés szerint szerkeszthetik is azokat.

szolgaltatasok-facebook

szolgaltatasok-facebook-2

szolgaltatasok-facebook-3

Ennek a megjelenéséről, a miértjéről szintén nagyjából egy hónapja írtunk ebben a cikkünkben. Röviden az a lényege, hogy van egy szolgáltatáskereső aloldal, és ha kiválasztjuk, hogy mire van szükségünk, akkor a Facebook összeállít nekünk egy listát, ahol meg tudjuk majd nézni a fogyasztók visszajelzéseit, értékeléseit is, így eldönthetjük, hogy például honnan rendeljünk pizzát, vagy melyik állatorvoshoz vigyük a kutyánkat.

Bejegyzés több nyelven

A beállításoknál lehet megtalálni ezt a funkciót, aminek az a lényege, hogy a bejegyzéseidet több nyelven is megírhatod. Ha például angol és magyar nyelvű célközönséged van, akkor megírhatod a posztodat magyarul és angolul is, a felhasználó pedig azon a nyelven látja majd a bejegyzést, amilyen nyelven használja a Facebookot.

Kicsit hasonló ahhoz a funkció, mint amikor egy nagy cégnek (például a Coca-Cola) van egy központi, „tömbösített” oldala, és ott lehet lokálisan kommunikálni, persze a fentebbi leírás alapján ez azért eltúlzott hasonlat.

Bejegyzések keresése

bejegyzes-keresese-facebook

Szintén az idővonalon tűnhetett fel az elmúlt hetekben ez a lehetőség az adminoknak. Ez jó segítség lehet akkor, ha mondjuk egy üzenőfali villámjáték posztját keresnéd meg, ha sorsolni akarsz, de persze ez egyéni ízléstől, használattól, szükségtől függ, hogy éppen miért és melyik posztot akarnád visszamenőlegesen megkeresni az oldaladon. Mindenesetre sokkal gyorsabb és praktikusabb, mintha hosszú percekig görgetnél lefele.