A jó tartalomhoz már csak a tökéletes időzítés kell, ezért rendszeresen felmerül a kérdés, hogy milyen időszakokban a legoptimálisabb megosztani valamit a közösségi fiókjainkról. Vagyis pontosan mikor jó az akkor?

Sajnos erre nincs egyértelműen bevált recept, hiszen ezt rengeteg tényező befolyásolja az adott pillanatban, függhet a cégtől, az ágazattól és az üzlet profiljától is. Egyéni felhasználói szinten ráadásul nincsenek is ilyen preferált időpontjaink, hiszen minden nap posztolunk a közösségi oldalakon. A Facebook aktív felhasználóinak mintegy 66 százaléka használja a platformot minden egyes nap, ami egy meglehetősen lenyűgöző arány.

Hogy pontosan milyen napszakokban érhetjük el a legjobb engagementet, nehéz lenne meghatározni, viszont a SOCi most közzétett egy új statisztikát, ami segíthet belőni. Ez egy kiindulópont lehet ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb timing megoldást az egyéni tapasztalatok alapján. Mutatjuk a grafikont:

 

Ez alapján tehát – mint kiderült – hétvégente szinte kétszer nagyobb az engagement aránya, mint hétköznapokon Valamint az is kiderült, hogy délután 1 és 3 óra között osztanak meg a legtöbb posztot Facebookon.

A legújabb közösségi média update-ekről itt számoltunk be:

5 fontos update a közösségi médiában múlt hétről

A real-time indikátorok érkezéséről Facebookon pedig itt írtunk korábban:

A Facebook újabb funkciókkal támogatja a real-time interakciókat

 

Forrás: Social Media Today