A Google bejelentette, hogy a Google keresőben mostantól a TV műsorok vetítési időpontjai is támogatottak. Csak annyit kell tenned, hogy rákeresel a műsor nevére és a Google elvégzi a többit – írja a The Next Web.

A cég nem árulta el, hogy az új epizódok információi honnan érkeznek, de bizonyára a Knowledge Graph van a háttérben. Elvégre, a Google azt mondja, hogy a már létező TV műsorok részletei (értékelések, stáb, karakterek, és így tovább) onnan származnak.

A Google példájában a fiktív felhasználó azt szeretné megtudni, mikor kezdődik a „The Walking Dead” című sorozat következő évadja. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy rákeres erre: [The Walking Dead TV show], majd voilá:

walkingdead-730x512

Minden epizódot és vetítési időpontot listáznak a jobb oldalon. A következő évad a „30 Days Without An Accident” című epizóddal indul október 13-án, és az előző évad utolsó részét követi „Welcome to the Tombs”címmel.

Ha olyanok vagytok, mint mi és rendszeresen megnézitek az IMDB oldalán, mikor lesz a következő epizódja egy sorozatnak, ezzel az új funkcióval sok időt megspórolhattok. Az IMDB oldalán a navigáció fájdalmas tud lenni, és nagyjából négy kattintásba kerül, hogy megtaláljuk az adott műsort és évadot.

Mindez a Google-nek köszönhetően csak egyetlen kattintás lesz.