Elon Musk kedden azt mondta, hogy a korábban Twitter néven ismert platform hamarosan több előfizetőnek is ingyen kínálja majd a Grok chatbotot. Az X-en megjelent bejegyzésében Musk bejelentette, hogy a Grok ezen a héten a Premium-előfizetők számára is elérhető lesz, nem csak a magasabb szintű Premium+-on, mint korábban.

A lépés azt jelezheti, hogy közvetlenebbül akarnak versenyezni más népszerű chatbotokkal, például az OpenAI ChatGPT-jével, de ez arra is utalhat, hogy X megpróbálja felpörgetni előfizetői számát. A hír azután érkezett, hogy az adatok azt mutatják, egyre kevesebben használják az X platformot, és nehezen tudják megtartani azokat is, akik már ott vannak. Az NBC News által közölt Sensor Tower legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban az X-használók száma februárra 18 százalékkal csökkent éves szinten, és 23 százalékkal csökkent Musk felvásárlása óta.

A mesterséges intelligencia által hajtott chatbothoz való hozzáférés felkínálása potenciálisan megakadályozhatja, hogy X-felhasználók más platformokra meneküljenek – például a decentralizált Mastodon és Bluesky platformokra, vagy a Threadsre, amely gyorsan terjed a Meta erőforrásainak köszönhetően.

Musk amúgy nem közölte, hogy a Grok pontosan mikor válik elérhetővé az X felhasználók számára, csak azt, hogy „engedélyezve lesz” minden Premium-előfizető számára valamikor „a héten”.

Forrás: TechCrunch