Az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV alkalmazás a nyár folyamán nagyon népszerű lett, a korábbiakhoz képest másfélszer többre nőtt az átlagos felhasználószám.

A jelentős növekedés köszönhető a nyári sporteseményeknek, amelyeken a magyarok is aktívan részt vettek. A Foci Eb alatt például az M4 nézettsége megnyolcszorozódott az alkalmazáson belül.

mindig-vr

Ma bejelentésre került, hogy az Antenna Hungária elindítja a MinDig VR alkalmazást, amely segítségével ingyenesen lesznek elérhetők 360°-os tartalmak. A Facebookon már egy éve élvezhetők ezen tartalmak, azonban a magyar alkalmazásban egyfajta ingyenes videótárként lesznek megtekinthetők a speciális gömbvideók. Elsőnek a Széchenyi-hegyi adótorony 70 méteres magasságában készült naplementét bemutató videó tekinthető meg, a jövőben még több 360°-os videós anyag kerül majd be az alkalmazásba.

A hazai cégek is aktívan érdeklődnek a 360°-os tartalmak iránt, több Facebook oldalon köszöntek már vissza ilyen elemek. Az IKEA a 2017-es katalógusának bemutató sajtótájékoztatójáról posztolt ilyen képet, míg a Media Markt egy promóció kapcsán vetette be a gömbpanorámát amiben körbe lehet nézni. A Fanta játékosan közelítette meg, egy speciális programban készült 360°-os grafikán rejtett el palackokat, amelyeket meg kellett találni.