Hogy mennyire rohan az idő, azt azon lehet lemérni, mikor rácsodálkozunk, mi mindennek van idén az évfordulója. Idén, vagyis 2022-ben azt lehet látni, hogy a 2012-es év nagyon erős volt, és több olyan internetes momentumot is kitermelt, amelyekre mai napig emlékszik mindenki. 

Tíz évvel ezelőtt jött ki például Psy és a Gangnam Style, ami elől nem lehetett menekülni. Psy már akkor tisztában volt azzal, mi is a táncos kihívás, a jellegzetes mozdulatait rengetegen utánozták le. Szintén abban az évben lett népszerű Carly Rae Jepsen Call Me Maybe című dala, ami szintén mémesedett, és Justin Biebertől kezdve az amerikai úszóválogatottig többen is előadták vagy parodizálták. De idén tíz éve volt sláger Gotye és a Somebody That I Used To Know című dala is. 

Idén tíz éve, hogy egy nyolcvanéves amatőr restaurátor a maga szerény lehetőségeivel életre hívta az azóta krumplijézusként elhíresült mémet, mikor egy megkopott Ecce Homo című freskót próbált helyreállítani. A fahéjas kihívás már 2012 előtt is létezett, de az év januárjában készült el ez a verzió, ami azóta is a legnépszerűbb ebben a témában. Ebben évben tűnt fel a macska azzal az arckifejezéssel, amivel nagyon sokan tudtak és a mai napig tudnak azonosulni, azaz Grumpy Cat. Az állat 2019-ig élt, de képei azóta is feltűnnek mémekben, vagy akár ruhadarabokon. Abban az évben tartotta olimpiát Londonban, ahol tornában második lett McKayla Maroney, és ez nem annyira nyűgözte le, csalódottságát egy grimasszal fejezte ki, ami olyan népszerű lett, hogy később az akkori amerikai elnökkel, Barack Obamával is újra elkészítették az ikonikus fotót. 

Forrás: Mashable