Annak ellenére, hogy az idei húsvét is eltér a korábban megszokottaktól, a húsvéti népszokások, a tökéletes sonka titka és a húsvéti nyúl eredete, ahogy  minden évben, idén is érdekli a húsvétra készülő felhasználókat. Emellett a húsvét gluténérzékenyként, a húsvéti szabadulószoba és a húsvéti szigorítások is szerepelnek a húsvéttal kapcsolatos felkapott keresések között. A Google szolgáltatásai idén is partnereink lehetnek abban, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni az  ünnepből, legyen az egy kirándulóhely felfedezése a Google Térkép segítségével vagy egy különleges online családi együttlét a Google Meets segítségével. A vállalat emellett húsvéti ünnepkört feldolgozó kiállítással, és szobánkba csempészett  kiterjesztett valóság alapú húsvéti nyúllal is segíti az ünnepi ráhangolódást. 

Az idei húsvét több dologban is eltér a megszokottól, hiszen az  eredeti húsvéti hagyományoktól eltérően nem tudjuk együtt, személyesen találkozva, nagy családi körben ünnepelni azt. Mind a fontos, velünk élő népszokásoknak, mind a hagyományos vallási ünnepségeknek gátat vet a pandémia. Azonban így is van lehetőségünk arra, hogy az online térben találkozzunk szeretteinkkel a Google Meet segítségével.

A húsvéti ünnepkör összekapcsolódik a tavasszal és a természettel is, ha aktívan szeretnénk tölteni, kirándulóhelyeket is kereshetünk a Google Térkép segítségével, ha otthon akarnánk kikapcsolódni kereshetünk online kulturális programot a Google Keresője segítségével. Idén is varázsolhatunk szobánkba húsvéti nyulat a kiterjesztett valóság segítségével, ha mobilunkon a Google keresőjében rákeresünk a húsvéti nyúl kifejezésre. Emellett megnézhetjük a Google Art & Culture különleges húsvéti kiállítását, de játszhatunk is annak felületén. Ha már a játéknál tartunk, erre a Google Stadia számtalan izgalmas lehetőséget kínál. Online közvetített koncerteket vagy  akár  online szentmisét pedig a  Youtube közösségi platformján találhatunk kedvünkre.  

A családi együttlét mellett a húsvét másik fontos tartozéka az ünnepkörhöz tartozó gasztronómiai élmények széles köre. A tökéletes húsvéti sonka vagy a húsvéti kalács receptje olyan titkok, amelyekhez közelebb kerülhetünk az internetes keresés révén, a húsvét gluténérzékenyként a 6. legfelkapottabb keresőkifejezés a húsvét témakörében, ami azt jelzi, hogy a hagyományos receptek mellett sokan keresnek alternatív menüt is az ünnepléshez. 

A húsvéthoz kapcsolódik a locsolás és a tojásfestés szokása, e keresőszavak kapcsán a hollókői locsolás, a szódás locsolás, a tojásfestés természetes anyagokkal, a berzselés tojásfestés azok, amelyek a legfelkapottabb keresőszavak között szerepeltek. Ha már a tojásoknál tartunk, a Google ezen a téren is tartogat meglepetéseket a húsvétra keresőknek idén is. Ha a húsvéti nyúl kifejezést angolul (easter bunny) ütjük be a telefonunkon a keresőbe, egy ünnepi és egyben egészen valóságosnak kinéző nyúl fog megjelenni a látóterünkben. (Bármely ARCore technológiát támogató telefonon, írja be a keresőbe az “easter bunny” kifejezést, majd  koppintson a “Megtekintés 3D-ben” gombra és a nyúl megjelenik a környezetében, lefotózhatja, meg is oszthatja a családdal és a barátokkal.)