A Facebook múlt havi bejelentése a hírfolyam algoritmus megváltozásáról, amely a posztok alacsonyabb organikus elérését jelenti majd az oldalak számára, valóban nem vált népszerű döntéssé az adminok körében: míg eddig a posztjaik az oldalukat lájkoló felhasználók körülbelül 16%-ához ért el, addig most 2-3%-hoz. A Deanna Sandmann által írt blogposzt a SIM Partners oldalán szintén nem enyhíti majd az adminok fájdalmát, de tisztázhatja egy kicsit a helyzetet és még hasznos javaslatokkal is szolgálhat – írja az AllFacebook.

HoldingHeadDownwardChart650

Sandmann elmagyarázza a bejegyzésben, hogyan működik a közösségi háló hírfolyam algoritmusa, valamint arra is kitér, hogy az organikus elérésben tapasztalható csökkenés nem feltétlen rossz hír az oldalüzemeltetőknek, mivel azok a felhasználók, akik most is látják a posztjaikat azok, akik a leginkább elköteleződtek az irányukban. Harmadrészt pedig három tippet ajánl, amelyeket bevethetnek az adminok, ha növelni szeretnék oldalaik organikus láthatóságát és elköteleződését:

„Először is hozz létre nagyszerű tartalmat! Gondolj a közönségedre és arra, miben látnak értéket! Készíts olyan tartalmat, amely szórakoztat, informál vagy más módon készteti elköteleződésre a közönségedet! Ez kritikus pontja az elköteleződés és a láthatóság felpörgetésének Facebookon.

Másodszor, a posztok láthatóságának növeléséhez, több rajongó bevonzásához és az elköteleződés javításához szükséged lesz Facebook hirdetésekre. Nyilvánvaló, hogy a Facebook arra is használja ezeket a változtatásokat, hogy hirdetések vásárlására ösztönözze az adminokat az oldal láthatóságának növelése érdekében. Ez fájdalmas pont lesz a marketingeseknek, de többé már nem gondolhatunk a Facebookra úgy, mint ingyenes hirdetési platformra…

… Harmadszor pedig fókuszálj arra, hogy a támogatók egy központi csoportját építsd ki! Ne azért figyelj a rajongói szám növelésére, hogy egyszerűen több rajongód legyen, kövess egy stratégiát! Azok a rajongók, akik nem köteleződnek el az oldalad felé, nem válnak előnyére a marketing céljaidnak vagy az oldalad teljesítményének szempontjából és akár annak láthatóságán is ronthatnak.

Maradj távol olyan versenyek és nyereményjátékok futtatásától, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az üzletedhez! Talán sok rajongót nyersz ezekkel, de rossz okból lesznek veled. Gondolj úgy az oldaladra, mint egy közösségre és célozd meg azokat a felhasználókat, akik értéket találnak abban, amit az oldalad adhat és akik hozzájárulnának mindehhez! Minél elkötelezettebb a közönséged, annál nagyobb láthatóságot nyersz.”

Oldal adminok: tapasztaltatok visszaesést az organikus elérésben? Ha igen, mennyire volt súlyos?