Legutóbb akkor írtunk a TikTokról, amikor Donald Trump úgy döntött, hogy betiltja. Azóta sok víz lefolyt a dunán, de a lényeg még mindig az, hogy az amerikai elnök tényleg ki akarja ebrudalni a kínai kézben lévő céget. hagyott viszont menekülőútvonalat.

Azt mondta, hogy ha valamelyik nagy amerikai cég megveszi, akkor maradhat a TikTok, merthogy ugye lényegében amerikai cég lesz belőle (legalábbis az amerikai részlegéből, a többi maradna kínai), így már nem kell félni a kémkedéstől. (Mármint a kínai állam kémkedésétől, mert az amerikai állam majd ugyanúgy fog kémkedni, sőt, könnyebben, efelől senkinek ne legyenek kétségei.)

Az egész egyáltalán onnan jött fel, hogy a Microsoft jelezte, hogy megvenné a TikTokot, és a kínai cég nem is nagyon áll ellen a dolognak. Persze Trump itt is bekavart, merthogy kijelentette, ezt csak akkor tehetik meg, ha juttatnak százalékot az amerikai államnak a vételárból. Igen, Trump pénzt kér azért, mert egyáltalán engedélyezi a vásárlást. Mint valami dealer. Ettől függetlenül tovább folynak a tárgyalások, és most váratlanul úgy tűnik, belépett még egy techóriás a képbe: a Twitter.

Állítólag a dealhez 10 milliárd dollár kéne, és ennyi a szakértők szerint nincs a Twitternek, de ők nagyon meg akarják azt venni, pláne, hogy a Facebook már nagyon tolja a saját Tiktok-szerű platformját, a Reelt.

Szóval őrült izgalmaknak nézünk elébe! a következő szűk másfél hónapban!