A Meta bejelentette, hogy a Meta AI, a virtuális asszisztens mostantól elérhető az amerikai felhasználók számára a vállalat elsődleges üzenetküldő alkalmazásaival való interakcióhoz. A Meta AI-val való interakcióhoz az a AI-csevegés létrehozása lehetőséget kell választani a WhatsAppon, a Messengeren vagy az Instagramon. Csoportos csevegésben is beírhatja a @MetaAI szót, majd azt a parancsot, amelyben szeretné, hogy az asszisztens segítsen.

A Meta kiemeli, hogy a felhasználók élvezhetik az AI szöveg-képgenerálási funkcióit is. A Messengeren és az Instagramon elérhető Meta AI mostantól rendelkezik egy új, reimagine nevű funkcióval, amely mesterséges intelligencia által generált képet készít, és lehetővé teszi, hogy a csoportos csevegésben barátaink további szöveges üzenetekkel reagáljanak rá. Egyszerűen le kell nyomniuk és lenyomva kell tartaniuk a generált képet, és hozzá kell adniuk a prompt szöveget a válasz létrehozásához.

A Meta AI használható a Reels felfedezésére is. Mostantól kérhetnek a szerencsés amerikaiak videókat a Meta AI csevegésükben, és a keresési lekérdezést kiszolgáló releváns Reelseket fogják kapni.

A Facebookon a Meta AI segíthet születésnapi üdvözlet létrehozásában, hírfolyam-bejegyzéseinek szerkesztésében, és bemutatkozási vázlat készítésében a Facebook Dating profiljához. A Meta emellett teszteli a mesterséges intelligencia által generált képek egyszerű létrehozásának és megosztásának módjait a Facebookon, például a mesterséges intelligencia használatával a képeket fekvő tájolásról álló tájolásúvá alakítva, hogy könnyebben megoszthassa őket a Stories oldalon.

A Meta AI-t arra is használhatják, hogy az alkotók hatékonyabban reagálhassanak közösségi üzeneteikre. A tesztben részt vevő alkotók számára a Meta AI segít a megfelelő válaszok megfogalmazásában a közvetlen ünzenetekhez.

Az asszisztens mögött álló LLM technológiát arra is használják, hogy lehetőséget biztosítsanak az embereknek a mesterséges intelligencia által generált javaslatokhoz a hozzászólásokhoz, a csoportos közösségi csevegési témákhoz, a keresési eredmények kiszolgálásához, és még a termékleírások javításához is a Shops-ban.

Az AI képgenerálás az Egyesült Államokban elérhetővé válik asztali számítógépen és mobileszközön is. Hogy hozzánk mikor ér el, nem tudjuk.

Forrás: Android Auhority