Gyakorlatilag naponta történik valami az Instagrammal. Most éppen az egyik legfontosabb, hogy elindítottak egy új alkalmazást Threads néven, amivel közeli ismerőseinkkel cseveghetünk, ráadásul akár csoportokat is létrehozhatunk, akik egyből megkapják a frissítéseinket egyfajta blogposztként, nem kell a hírfolyamot tekergetni. Ez némileg kiterjesztése a nemrég bevezetett “közeli barátoknak”, ahol egy szűkített kör kaphatta csak meg a frissítéseinket, direkt nekik címezve.

A Threads egyébként a Facebook újabb kísérlete, hogy legyőzze nagy riválisát, a Snapchatet, ugyanis ez is kamerafókuszú, ami leginkább a fiatal réteget célozza be. A Facebook egyelőre a felhasználói élményt teszteli, de később természetesen itt is elindulnak a személyre szabott hirdetések, pénzküldési lehetőségek, ahogy a cég gyakorlatilag összes platformján.

Az applikáció legjobban abban különbözik az inkább két ember közötti kommunikációra használt Snapchattől, hogy azonnal mutatja a csoportban lévő ismerőseink aktivitását, illetve hogy éppen elérhetőek-e csevegésre. Ez egyébként hasonlít a Messengerhez, ahol egy pici zöld pötty jelzi, hogy az adott személy éppen aktív-e az alkalmazásban.

Viszont ezzel a lendülettel az Instagram megszünteti a “Following” fület, ahol egy kupacban láthattuk az általunk követettek aktivitását, olyanokat, mint ki kezdettek kit követni, ki mit szólt hozzá mások posztjához stb. Az Instagram szerint nincs már szükség erre a fülre, annyira kifinomult lesz az alkalmazás keresője. Sokan egyébként nem is tudták, hogy létezik, mások pedig meglepődtek, hogy az aktivitásuk megjelenik így az ismerőseik előtt.

Forrás: Social Media Today