A Facebook Live úgy néz ki megirigyelte a Snapchat töretlen sikerét – immár a 35 éven felüliek körében is – és a fotómegosztó alkalmazás népszerű filtereihez hasonló szolgáltatást vezet be MSQRD címen. Az új funkcióval 3d-effektekkel dobhatjuk fel arcunkat, változhatunk állatokká vagy kaphatunk különleges sminket élő közvetítés közben.

Facebook Live MSQRD

A már elérhetővé vált szolgáltatást egyedül a 8.4 iOS-en csúszik, de más op rendszerekre már letölthető és futtatható. Az appot megnyitva már csak a Live gombra kell rámennünk, megadnunk profilunkat vagy oldalunkat, kis leírást adni közvetítésünkről, megválasztani közönségünket és máris tigrisfejben mutathatjuk meg magunkat a világnak.

Az MSQRD-t a Facebook még márciusban vásárolta meg – az új funkció bevezetésével a socal media óriás két legyet üt egy csapásra: egyrészt jelentős lépést tett afelé, hogy tartsa a lépést a Snapchattel és vonzó maradjon a fiatal közönség számára, másrészt többek szerint a maszkok segítségével nőhet az élőben közvetítők száma is, hiszen sok felhasználó csupán azért nem él a lehetőséggel, mivel nem szeretné felvállalni arcát a nyilvánosság előtt. Ez ezzel elkerülhető.

Bár a Facebook óriási összegeket fizetett ki azért különböző platformoknak, hogy használják a Facebook Live-ot, a többi felhasználó még nem harapott rá túlságosan az új lehetőségre: bár 10 millión töltötték le az applikációt, csupán a felhasználók 2,83 százaléka szokott aktívan közvetíteni.

Forrás: Social Media Today