Hat héttel a terv bejelentése után, hogy helyrehozzák a világ legrosszabb kommentjeit, a YouTube arról értesített mindenkit, hogy megkezdte új Google+ hozzászólási rendszerének beindítását. E héttől kezdve a kommenteket relevancia és nem időbeli sorrend szerint jelenítik meg. Mindezt annak reményében teszik, hogy a minőségi beszélgetések kapjanak majd helyet a felső szakaszban és mindenféle támadó megjegyzés lecsússzon a kommentek végére. A videókat készítők emellett új eszközöket kapnak a beszélgetések moderálásához is – írja a The Verge.

youtubewp81_640_large_verge_medium_landscape

A YouTube számára a jó kommentek azok, amelyek a videó készítőjétől érkeznek, „népszerű személyiségektől” és a Google+ barátaidtól. Ide tartoznak azok a hozzászólások is, amelyek sok másikat generálnak, jelezve az életszerű vita jelenlétét. Ha nem kedveled az új külsőt, nézetet lehet váltatni, hogy elsőként az új hozzászólásokat lásd.

ScreenShot3Embargoed9-24

Mostantól pedig a YouTube-on történő kommenteléshez Google+ fiókra lesz szükség. A cég szerint ötből négy embernek, akik hozzászólásokat írnak, már egyébként is van fiókjuk. Egyebek mellett a Google+link lehetővé teszi a YouTube látogatóknak, hogy privát beszélgetést kezdjenek egyes videókról a köreikben.

A változás már úton van, de a YouTube szerint időbe telik, míg mindenkinek hozzáférése lesz az új kinézethez.