A Facebook mindent megtesz azért, hogy a Facebook Live minél népszeűbb legyen a felhasználók körében. Most például erős inspirációt merített a Prismáról.

facebook-live-prisma

Az új funkció szerint ugyanis élő közvetítések közben megváltoztathatjuk a képet egy filterrel, hogy az festményszerű, művészi legyen. Pont mint a Prisma most bevezetett videóinál – illetve eddigi képeinél. Vagyis a Facebook most nem a Snapchatet koppintja, hanem egy másik alkalmazást! Bár van különbség – míg a Prisma a már kész videókra applikálja rá az izgalmas filtereket, a Facebook ezt az élő videókkal teszi.

A Facebook Live ezzel mindenképpen izgalmasabb lett – legutóbbi nagy frissítései az MSQRD-lencsék voltak, melyeket sokan izgalommal várnak, hogy megjelenjenek a mostanában ugyancsak élő videókkal kísérletező Instagramon is.

A Facebook Live óriási figyelmet kap az anyacégtől az elmúlt időszakban – elég csak a héten indult nagy volumenű tévé- és plakátkampányra gondolni. Az igyekezet nem meglepő, Chris Cox, a Facebook chief product officere szerint a következő öt évben a kontentek 70 százalékát a videós tartalmak fogják kiadni.

Forrás: Wersm.com