Te is botlottál már bele hosszú Instagram-szövegekbe és alatta még hosszabb kommentekbe, amiket nem értettél, mert idegen nyelven voltak? Vagy egyszerűen voltál már kíváncsi valamilyen képaláírásra, de miután franciául vagy oroszul íródott, fogalmad sem volt miről szólhat? Ezeket a problémákat mostantól elfelejtheted.

Az Instagram ugyanis bevezeti, hogy lefordíthassuk a képaláírásokat és kommenteket, melyek nem az általunk megadott nyelven íródnak. Bár tökéletes nyelvtani fordítást ne várjunk, a Facebookhoz hasonlóan legalább már Instán is lesz némi fogalmunk arról, hogy mit látunk.

Instagram fordítás

Ez például nem nagyon jött össze…

A fejlesztésre nagy szüksége volt már az Instagramnak. A héten jelentették be, hogy 500 millió felhasználójuk van, ebből pedig 300 millióan naponta használják a képmegosztót – 80 százaléka az USA-n kívül. Vagyis igencsak sok nyelv keveredik már a képmegosztón.

Külföldi ismerőseink minket egyelőre nem fognak érteni, mivel a magyar nyelv fordítását még nem támogatja az alkalmazás. A 3.4.0-ás verzió egyelőre ezeket a nyelveket támogatja.

Persze egyet ne feledjünk: ezen az appon jobb, ha a kép magáért beszél…

Forrás: Adweek