A Twitteren mostantól bárki kérheti profilja verfikált legyen. Hogy ez mit is jelent? Egy kis kék pipát, ami jelzi, hogy a profil nem magánprofil és autentikusan a reklámozott személyhez vagy céghez kapcsolódik.

Twitter verification

A minősítésnek leginkább a celebek, újságírók, profi sportolók és politikusok örülhetnek, akik személyéről sokszor készül megtévesztő álprofil, ami könnyen okozhat kényelmetlenségeket. A verifikált státuszhoz egy apró fejlesztés is jár: feedünkben külön láthatjuk az ugyancsak ellenőrzött státuszúak tweetjeit.

Jelenleg 187 ezer Twitter-fiók mellett virít ott a kis kék pipa, ami a 310 millió felhasználó nagyjából 0,06 százaléka. A Twitter korábban már felkínálta a lehetőséget felhasználói számára, ám a sok felesleges és nem megfelelő jelentkezés miatt végül leállították az akciót és a Twitter maga ajánlotta fel különböző fiókoknak a hivatalos minősítést.

Ahhoz, hogy profilunkat hivatalossá tegyük, fontos, hogy legyen jóváhagyott és ellenőrzött telefonszámunk és e-mail címünk, de a rendszernek szüksége lehet különböző személyi számokra is.

A verifikációra itt lehet jelentkezni.

Forrás: TechCrunch