Az Instagram továbbra is a 800 milliós felhasználói mérföldkövet ünnepli, ráadásul ebből 500 millióan napi szinten használják a felületet. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi oldal most bevezetett egy új eszközt, amivel ezentúl könnyedén moderálhatjuk a hozzászólásokat a bejegyzéseink alatt. Ezzel az új opcióval kiszűrhetjük a potenciálisan sértő vagy durva kommenteket.

 

Az új funkció a publikus fiókok számára lehet a leghasznosabb, hiszen ezzel egyszerűen be lehet állítani, hogy kik kommentelhetnek a tartalmainknál. Ez vonatkozik azokra a felhasználókra is, akik egyébként nem követik az adott profilt. Illetve fontos kiemelni azt is, hogy a privát és a publikus fiókok is blokkolhatják a kéretlen kommentelőket.

Ez az újítás abból az igényből fakad, hogy az Instagram szeretné visszaszorítani az online zaklatás különböző formáit, valamint korlátozni az abuzív megnyilvánulásokat a platformon. A közösségi oldal idén márciusban azt is lehetővé tette, hogy jelentsük, ha valamelyik felhasználónál azt látjuk, hogy azonnali segítségre van szüksége.

 

Az Instagram legújabb statisztikáiról itt számoltunk be:

2 millióra ugrott a hirdetők száma Instagramon

 

A legfontosabb aktuális tudnivalókat az Instagramról itt foglaltuk össze:

30 érdekesség az Instagramról amit feltétlenül tudnod kell

 

 

Forrás: TechCrunch